Toiminta

Box Barnträdgård (tunnetaan myös nimellä Box Lekis) on toiminut viime vuosina Sipoon kunnan ostopalvelupäiväkotina. 1.8.2018 lähtien Box Barnträdgård on yksityinen päiväkoti joka toimii palvelusetelituottaja (lisätietoa palvelusetelistä täältä).

Meillä on tilaa 16 2-5 vuotiaalle.

Box Barnträdgård on viihtyisä päiväkoti joka sijaitsee kauniissa luonnonmaisemissa peltojen ja metsien syleilyssä. Vietämme paljon aikaa ulkona säästä riippumatta. Mikäli sade pääsee yllättämään, voimme siirtyä leikkimään suuren katoksen alle ulkotiloissa. Päiväkodin piha on suuri ja viihtyisä. Pihalla on oma pieni metsä, keinuja, hiekkalaatikko ja kiipeilytelineitä.

Kesäisin teemme retkiä lähimetsään. Talvella hiihdämme lähipellolla, pulkkailemme tai menemme luistelemaan.

Päiväkotiviikkoon kuuluu askartelua, laulamista, satujen lukemista, piirtämistä ja leikkimistä ulkoilun lisäksi. Lähiseudulle tehtävien retkien lisäksi käymme kerran vuodessa lasten kanssa teatterissa ja teemme kevätretken bussilla.

Teemme yhteistyötä seurakunnan, kunnan erikoispäiväkodinopettajan sekä Boxby Skolanin kansa. Lisäksi kirjastoauto käy meillä kerran kuukaudessa.

Box Barnträdgårdin toiminnan takana on Garantiföreningen för Box barnträdgård rf. Yhdistyksen hallitus koostuu pääosin hoitolasten vanhemmista. Hallitus päättää hoitopaikoista. Vuosikokous on avoin tilaisuus, ja se pidetään maaliskuussa. Vuosikokouksessa käsitellään ajankohtaiset aiheet ja valitaan uusi hallitus. Toivomme että toiminta pysyy kylämäisenä ja näemme että vanhempien aktiivinen rooli toiminnan ylläpitämisessä on tärkeää kodikkaan, oman kylän päiväkodin jatkumisen kannalta.

Tällä hetkellä suurin osa päiväkodin tulosta koostuu hoitomaksuista. Jotta voisimme jatkossa tarjota erilaisia kokemuksia lapsille ja tehdä esimerkiksi materiaalihankintoja, keräämme varoja mm. Lahjoituksien ja myyjäisten avulla.

Haluamme kiittää kaikkia niitä jotka ovat mahdollistaneet päiväkodin toiminnan.

Koska olemme pieni päiväkoti, meillä on mahdollisuus joustaa ja ottaa perheen tarpeet huomioon vahvemmin. Box Barnträdgårdin päiväkodissa lapset saavat viettää aikaa kodikkaassa ja turvallisessa ympäristössä ja tutut aikuiset ovat heidän seuranaan joka päivä. Päiväkotimaailmaan opettelu on pienessä päiväkodissa helpompaa.

Päiväkodin aukioloajat perustuvat lasten hoitosopimuksiin. Henkilökunnan työvuorot suunnitellaan hoitosopimusten perusteella. Päiväkoti on tällä hetkellä auki päivittäin 6.45-16.30.

Päiväohjelma

7.00 (6.45) Päiväkoti aukeaa

7.30-8.00 Aamiainen

8.00 Muuta toimintaa

Leikki, askartelu, pelit, femmis-kerho, satu

9.30 Ulkoilua

11.00 Kokoontuminen

11.15 Lounas

12.00 Satu- / lepohetki

14.00 Välipala

15.00 Ulkoilua

17.00 Päiväkoti sulkee